Macaroni carbonara

Bereiding

Pel de knoflook en snijd fijn.

Snijd de prei in halve ringen en was in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de verse peterselie fijn.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de prei en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een deel van de peterselie toe, zet het vuur laag en laat de prei afgedekt nog 5 minuten sudderen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om te voorkomen dat de prei aanbakt. Breng op smaak met zout en peper.

Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en vang wat kookvocht op.

Roer de eieren met zout, veel peper en wat kookvocht los in een kom en voeg de prei en het eimengsel toe aan de pan met pasta. Roer het snel door elkaar en laat de pasta met de deksel op de pan 5 minuten rusten totdat het ei is gestold. Schud af en toe met de pan heen en weer om het eimengsel te verdelen, maar laat de deksel op de pan zodat het niet afkoelt. Mocht het niet stollen dan kun je de pan ook een paar minuten verwarmen.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer pasta carbonara met de gebakken champignons. Garneer met de overgebleven verse peterselie.

Tip: Het is ook lekker om wat knoflook met de champignons mee te bakken.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediƫnten

  • 1 biologische knoflookteen
  • 2 biologische preien
  • 250 g biologische champignons
  • 5 g biologische verse peterselie
  • 170 g biologische volkoren macaroni
  • 2 biologische eieren
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 65 g
waarvan suikers 10 g
Vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 24 g
Vezels 14 g
Groente 185 g
Kcal 595
Zout 0,3 g

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.