Mais-bonenschotel

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een vergiet onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een ruime koekenpan en bak de prei en ui samen met de tomatenpuree 2 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaat toe als de prei geslonken is en bak nog eens 3 minuten. Schenk het water erbij en breng op smaak met cajunkruiden, zout en (chili)peper.

Doe de bonenmix en mais in een zeef, spoel goed af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Bak nog 5 minuten op een middelhoog vuur.

Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap eruit.

Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado met een vork en roer het sap en de rasp van de citroen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de bonenschotel met de avocado. Erg lekker met de corn chips.

Tip: Ook erg lekker met verse koriander.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 preien
  • 2 romatomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 400 g bonenmix
  • 200 g mais
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 50 g corn chips naturel
  • 1 eetlepel bakolie
  • 100 ml water
  • zout en (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 55 g
waarvan suikers 22 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 16 g
Vezels 26 g
Groente 260 g
Kcal 654
Zout 1,1 g

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.