Mais-bonen­schotel

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Mais-bonenschotel

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 preien
  • 2 romatomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 400 g bonenmix
  • 200 g mais
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • 50 g corn chips naturel
  • 1 eetlepel bakolie
  • 100 ml water
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
654 kcal
Koolhydraten
55 g
- waarvan suikers
22 g
Vet
33 g
- waarvan verzadigd
5 g
Eiwit
16 g
Vezels
26 g
Groente
260 g
Zout
1,1 g

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een vergiet onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een ruime koekenpan en bak de prei en ui samen met de tomatenpuree 2 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaat toe als de prei geslonken is en bak nog eens 3 minuten. Schenk het water erbij en breng op smaak met cajunkruiden en (chili)peper.

Doe de bonenmix en mais in een zeef, spoel goed af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Bak nog 5 minuten op een middelhoog vuur.

Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap eruit.

Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado met een vork en roer het sap en de rasp van de citroen erdoor. Breng op smaak met peper.

Serveer de bonenschotel met de avocado. Erg lekker met de corn chips.

Tip: Ook erg lekker met verse koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes