Maïskolven met kruidendip

Ingrediënten
- 2 maïskolven
- 6 blaadjes verse basilicum, gehakt
- 1 eetlepel peterselie, gehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 5 eetlepels bieslook
- 1 kleine lente-ui
- 2 eetlepels Boursin, light
- 150 g yoghurt, 0% vet, naturel
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 246 kcal
- Koolhydraten
- 28,6 g
- - waarvan suikers
- 20,7 g
- Vet
- 8,4 g
- - waarvan verzadigd
- 2,1 g
- Eiwit
- 10,4 g
- Vezels
- 5,7 g
- Groente
- 230 g
- Zout
- 0,36 g
Bereiding
Schil 2 verse maïskolven en kook in 20 minuten gaar. Halveer de maïskolven in de lengte.
Gril de maïskolven ca. 10 minuten op middelmatig vuur, af en toe kerend, goudbruin.
Verhit 6 gehakte basilicumblaadjes en 1 eetlepel gehakte peterselie kort in 1 eetlepel margarine.
Bestrooi de maïskolven 5 minuten voor het einde van de grilltijd met zout, bestrijk met de kruidenboter en keer af en toe.
Hak voor de dip 1 bosje bieslook en 1 lente-ui fijn. Meng 2 eetlepels kruidenroomkaas, light met 150 g magere yoghurt, fijngehakte kruiden en lente-ui en breng op smaak met peper.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
