Mango­salade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 20 g cranberries, gedroogd
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
148 kcal
Koolhydraten
16,1 g
- waarvan suikers
14,3 g
Vet
6,2 g
- waarvan verzadigd
0,9 g
Eiwit
4,4 g
Vezels
4,1 g
Groente
200 g
Zout
0,4 g

Bereiding

Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.

Verwijder de schil van de mango en snijd deze in reepjes.

Snijd de komkommer in blokjes.

Doe de cranberries erbij en mix het geheel door elkaar.

Meng de peterselie met de olijfolie en sprenkel de olie over de salade.

Tip: de mango kun je ook vervangen door ander fruit zoals verse ananas, banaan, frambozen of een mix van vruchten.

Foto: Shutterstock

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes