Marokkaan­se groentestoof

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Marokkaanse groentestoof

Ingrediënten

  • ½ groentebouillontablet
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 g kikkererwten
  • 400 g pompoen, gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 25 g amandelschaafsel
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels bakolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
530 kcal
Koolhydraten
35 g
- waarvan suikers
15 g
Vet
24 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
16 g
Vezels
14 g
Groente
500 g

Bereiding

Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.

Pel en snipper de ui. Was de courgette en aubergine en snijd in stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan.

Verhit bakolie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de ui en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de courgette, pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe.

Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen, dadels, abrikozen, verse munt of koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes