Mexicaanse schotel

Bereiding

Spoel de kidneybonen en mais af in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.

Pel de ui en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Was de tomaat en snijd daarna in kleine blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Zet het vuur hoog en roerbak de paprika en tomaat 3 tot 5 minuten mee.

Voeg de bonen en mais toe en bak voor 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met de sojayoghurt en olijfolie extra vierge tot een sausje. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de Mexicaanse schotel met de avocadosaus.

Tip: Ook erg lekker met verse koriander en limoensap.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 400 g biologische kidneybonen 
  • 200 g biologische mais 
  • 2 biologische rode uien 
  • 1 biologische puntpaprika 
  • 2 biologische tomaten
  • 2 theelepels biologische cajunkruiden 
  • 1 biologische avocado
  • 1 eetlepel bakolie 
  • 2 eetlepels sojayoghurt (of yoghurt) 
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 18 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 18 g
Vezels 18 g
Groente 200 g
Kcal 521
Zout 0,9 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.