Mexicaanse tomaten-bonensoep

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 g tomatenblokjes, uit blik
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 g kikkererwten, uit blik
  • 100 g witte bonen, uit blik
  • 100 g kidneybonen, uit blik
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • peper
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 12 plakjes volkoren stokbrood
  • kruidenboter

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
323 kcal
Koolhydraten
33,5 g
- waarvan suikers
10,5 g
Vet
13,5 g
- waarvan verzadigd
5,2 g
Eiwit
11,8 g
Vezels
10,3 g
Groente
175 g
Zout
2,16 g

Bereiding

Snipper 2 uien. Fruit met 2 uitgeperste teentje knoflook in 2 eetlepels olie.

Blus af met 200 g tomatenblokjes en 400 ml groentebouillon.

Voeg 100 g kikkererwten, 100 g witte bonen, 100 g kidneybonen en 2 eetlepels azijn toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.

Roer er 4 eetlepels tomatenpuree door, breng op smaak met peper en 2 eetlepels gehakte koriander. 

Besmeer voor ieder 3 sneetjes volkorenstokbrood met kruidenboter.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes