Mexicaanse tomaten-bonensoep

Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g tomatenblokjes, uit blik
- 400 ml groentebouillon
- 100 g kikkererwten, uit blik
- 100 g witte bonen, uit blik
- 100 g kidneybonen, uit blik
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels tomatenpuree
- peper
- 2 eetlepels koriander, gehakt
- 12 plakjes volkoren stokbrood
- kruidenboter
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 323 kcal
- Koolhydraten
- 33,5 g
- - waarvan suikers
- 10,5 g
- Vet
- 13,5 g
- - waarvan verzadigd
- 5,2 g
- Eiwit
- 11,8 g
- Vezels
- 10,3 g
- Groente
- 175 g
- Zout
- 2,16 g
Bereiding
Snipper 2 uien. Fruit met 2 uitgeperste teentje knoflook in 2 eetlepels olie.
Blus af met 200 g tomatenblokjes en 400 ml groentebouillon.
Voeg 100 g kikkererwten, 100 g witte bonen, 100 g kidneybonen en 2 eetlepels azijn toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer er 4 eetlepels tomatenpuree door, breng op smaak met peper en 2 eetlepels gehakte koriander.
Besmeer voor ieder 3 sneetjes volkorenstokbrood met kruidenboter.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
