Mexicaanse tomaten-bonensoep

Bereiding

Snipper 2 uien. Fruit met 2 uitgeperste teentje knoflook in 2 eetlepels olie.

Blus af met 200 g tomatenblokjes en 400 ml groentebouillon.

Voeg 100 g kikkererwten, 100 g witte bonen, 100 g kidneybonen en 2 eetlepels azijn toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.

Roer er 4 eetlepels tomatenpuree door, breng op smaak met peper en 2 eetlepels gehakte koriander. 

Besmeer voor ieder 3 sneetjes volkorenstokbrood met kruidenboter.

Ingrediënten

  • 2 uien    
  • 2 teentjes knoflook, geperst    
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 200 g tomatenblokjes, uit blik 
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 g kikkererwten, uit blik    
  • 100 g witte bonen, uit blik    
  • 100 g kidneybonen, uit blik    
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels tomatenpuree    
  • peper        
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 12 plakjes volkoren stokbrood
  • kruidenboter

 

Koolhydraten 33,5 g
waarvan suikers 10,5 g
Vet 13,5 g
waarvan verzadigd 5,2 g
Vezels 10,3 g
Eiwit 11,8 g
Groente 175 g
Kcal 323
Zout 2,16 g