Midden-Oosterse stamppot

Bereiding

Breng water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10-15 minuten gaar.

Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en verwarm 2/3 van de kikkererwten de laatste 5 minuten mee met de pompoen.

Giet vervolgens het water af en stamp of pureer de pompoen en kikkererwten tot een geheel (voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe). Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef grondig onder de kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes).

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode peper, prei en de rest van de kikkererwten. Breng op smaak met ras el hanout kruiden.

Pel intussen de knoflook. Roer de soja yoghurt los en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met verse peterselie, zout en peper.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de falafelballetjes goudbruin.

Schep het preimengsel door de stamppot. Serveer de stamppot met de falafelballetjes en het sausje.

Tip: Deze stamppot is ook erg lekker met gedroogde vruchten, zoals dadels, vijgen of abrikozen.

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 400 g biologische butternut pompoen, gesneden 
  • 400 g biologische kikkererwten 
  • 1 biologische prei 
  • ½ biologische rode peper 
  • 1 theelepel biologische Ras el hanout 
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 10 g biologische verse peterselie 
  • 150 g biologische mini falafelballetjes
  • 2 eetlepels bakolie 
  • 30 ml soja yoghurt 
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 6 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 22 g
Vezels 20 g
Groente 250 g
Kcal 612
Zout 1,2 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Probeer de menu's

Bestel en maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop en je korting wordt meteen verwerkt. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.