Mijtertjes van bladerdeeg

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 grote appel, zonder schil
  • 1 eidooier
  • bakpapier

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
370 kcal
Koolhydraten
31,5 g
- waarvan suikers
15 g
Vet
23,8 g
- waarvan verzadigd
9,9 g
Eiwit
5,5 g
Vezels
2,5 g
Groente
370 g
Zout
0,62 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

Neem een plakje bladerdeeg. Vouw een driehoek van het deeg en vouw de onderste punten over elkaar zodat je de vorm van een mijter verkrijgt.

Vouw weer open en prik het achterste gedeelte (waar je punten overheen vouwt) in met een vork.

Schil de appel en snij in kleine stukjes en leg op het ingeprikte gedeelte.

Vouw het mijtertje dicht en vorm van de restanten bladerdeeg twee strookjes. Maak hiervan een kruis op de mijter.

Besmeer de mijter met losgeklopt eidooier om een mooie kleur te bekomen tijdens het afbakken.

Bak voor 10-15 minuten af in de oven. 

Tip: Door bladerdeeg in te prikken met een vork voorkom je dat dát gedeelte lucht vasthoudt en zich ‘opblaast’. De lucht tussen de vele laagjes (mille-feuille) kan via de gaatjes ontsnappen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes