Muffinbroodje appel-kaneel
  • recipe icon Hapje, Anders
  • time icon Bereidingstijd: 75 minuten
  • people icon Aantal personen: 15

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Prak de banaan in een kom met een vork tot een papje.

Voeg hier de overige ingrediënten aan toe, behalve de appel en de gist.

Meng met een lepel de ingrediënten tot een mooi beslag.

Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit samen met de gist toe aan het beslag en roer nog even goed door. Laat dit ongeveer 30 minuten rusten op een warme plek.

Verdeel daarna het beslag in een siliconen muffinbakvorm (invetten niet nodig) en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Goudbruin bakken, laten afkoelen en dan voorzichtig uit de vorm verwijderen. 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 130 ml magere melk
  • 40 g lijnzaad
  • 90 g tarwemeel
  • 8 g kaneel
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 1 appel met schil
  • 4 g gedroogde gist

Koolhydraten 7,8 g
waarvan suikers 2,8 g
Vet 2,9 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 2 g
Kcal 72
Zout 0,04 g