Bereiding

Prak de banaan in een kom met een vork tot een papje. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe, behalve de olijven, zongedroogde tomaten en de gist. Meng met een lepel de ingrediënten tot een mooi beslag.

Snijd de olijven in dunne ringetjes en de uitgelekte zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg deze samen met de gist toe aan het beslag en roer nog even goed door. Laat dit ongeveer 30 minuten rusten op een warme plek.

Verdeel daarna het beslag in een siliconen muffinbakvorm (invetten niet nodig) en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

Goudbruin bakken, laten afkoelen en dan voorzichtig uit de vorm verwijderen.

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 130 ml magere melk
  • 40 g lijnzaad
  • 90 g tarwemeel
  • 4 g kaneel
  • 0,5 g zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 15 olijven
  • 35 g zongedroogde tomaten op olie
  • 4 g gedroogde gist

Koolhydraten 7,8 g
waarvan suikers 2,8 g
Vet 3,2 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,8 g
Vezels 2,2 g
Kcal 76
Zout 0,3 g