Muffins met appel, citroen en gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Kluts de eieren in een ruime kom.

Doe de melk erbij en zet weg.

Rasp de citroen en gember boven een andere kom.

Snijd de appel (schillen hoeft niet) in kleine blokjes en voeg toe.

Voeg de rest van de droge ingrediënten toe.

Meng goed door elkaar.

Doe het eimengsel erbij.

Schep nog een paar keer om tot er een stevig beslag ontstaat.

Verdeel over de muffinvormpjes.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • citroenrasp van ½ citroen
  • 10 g verse gember
  • 1 kleine appel
  • 100 g amandelmeel
  • 75 g boekweitmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 volle theelepels koek- of speculaaskruiden

Koolhydraten 14,4 g
waarvan suikers 3,1 g
Vet 11,3 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 8,4 g
Vezels 3,1 g
Groente 0 g
Kcal 192
Zout 0,09 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.