Muffins met appel, citroen en gember

Ingrediënten
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- citroenrasp van ½ citroen
- 10 g verse gember
- 1 kleine appel
- 100 g amandelmeel
- 75 g boekweitmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 volle theelepels koek- of speculaaskruiden
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 192 kcal
- Koolhydraten
- 14,4 g
- - waarvan suikers
- 3,1 g
- Vet
- 11,3 g
- - waarvan verzadigd
- 1,5 g
- Eiwit
- 8,4 g
- Vezels
- 3,1 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,09 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Kluts de eieren in een ruime kom.
Doe de melk erbij en zet weg.
Rasp de citroen en gember boven een andere kom.
Snijd de appel (schillen hoeft niet) in kleine blokjes en voeg toe.
Voeg de rest van de droge ingrediënten toe.
Meng goed door elkaar.
Doe het eimengsel erbij.
Schep nog een paar keer om tot er een stevig beslag ontstaat.
Verdeel over de muffinvormpjes.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
