Muffins met appel en gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp hem grof.

Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel boven een grote kom, voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar.

Meng de melk, de boter, het ei, de appel, de noten en de gemberstukjes door elkaar.

Spatel het droge door het natte mengsel.

Roer zo min mogelijk, het beslag mag best klonterig zijn.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 losgeklopt ei
  • 1 appel
  • 25 g walnoten, gehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels gewelde gemberstukjes
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • snufje zout
  • 80 ml melk halfvolle
  • 20 g zachte boter
  • muffinbakblik of 6 losse vormpjes

Koolhydraten 5,5 g
waarvan suikers 4,3 g
Vet 6,6 g
waarvan verzadigd 2,4 g
Eiwit 2,3 g
Vezels 0,8 g
Kcal 92
Zout 0,06 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!