Muffins met blauwe bessen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de 2 eieren, amandelmeel, melk, bakpoeder, stevia en zout door elkaar.

Smelt de boter en roer dit door het beslag.

Hak de chocolade in fijne stukken en roer dit samen met de blauwe bessen door het beslag.

Vul alle muffinvormpjes met ongeveer 2 eetlepels beslag. Zorg dat de blauwe bessen en de stukken chocolade goed verdeeld zijn.

Zet de vormpjes 30-35 minuten in de oven.

Controleer met een satéprikker/vork of de muffins gaar zijn. Als er niks aan de satéprikker/vork blijft plakken zijn de muffins goed!

 

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 100 g amandelmeel
  • 2 eieren
  • 65 ml sojamelk
  • 90 g blauwe bessen
  • 40 g pure chocolade (85%)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel stevia-zoetstof
  • 20 g boter
  • snufje zout
  • 10 muffinvormpjes

Koolhydraten 4,5 g
waarvan suikers 3,1 g
Vet 9,4 g
Waarvan verzadigd 2,7 g
Eiwit 3,8 g
Vezels 1,6 g
Groente 0 g
Kcal 59
Zout 0,16 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!