Muffins met kersen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng in een ruime kom het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder. Klop de eieren los en meng met 80 gram kwark en de vanillearoma. 

Giet het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Voeg de kersen toe en meng.

Vet de muffinvorm in met wat zonnebloemolie. Giet het beslag in muffinvormpjes en bak 20 minuten in de oven.

Serveer de muffin met de rest van de kwark.

Varieer gerust met het fruit. Probeer bijvoorbeeld eens blauwe bessen of ananas uit de vriezer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 125 g amandelmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 380 g kwark
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 100 g kersen (vriezer)
  • ½ eetlepel zonnebloemolie

Koolhydraten 7,8 g
waarvan suikers 4,6 g
Vet 14,3 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 13,6 g
Vezels 2,8 g
Groente 0 g
Kcal 221
Zout 0,15 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!