Muffins met kersen

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Muffins met kersen

Ingrediënten

  • 125 g amandelmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 380 g kwark
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 100 g kersen (vriezer)
  • ½ eetlepel zonnebloemolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
221 kcal
Koolhydraten
7,8 g
- waarvan suikers
4,6 g
Vet
14,3 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
13,6 g
Vezels
2,8 g
Groente
0 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng in een ruime kom het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder. Klop de eieren los en meng met 80 gram kwark en de vanillearoma. 

Giet het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Voeg de kersen toe en meng.

Vet de muffinvorm in met wat zonnebloemolie. Giet het beslag in muffinvormpjes en bak 20 minuten in de oven.

Serveer de muffin met de rest van de kwark.

Varieer gerust met het fruit. Probeer bijvoorbeeld eens blauwe bessen of ananas uit de vriezer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes