Nasi met saté

Bereiding

Lekkere saté en nasi waar stiekum best veel groente in zit.

Kook de rijst, dit kan ook een dag van tevoren. Snijd 350 g van het vlees in kleine blokjes en leg deze tot gebruik in de koelkast.

Snijd 150 g vlees in iets grotere blokjes en leg deze 15 minuten in de ketjap te marineren.

Was de groenten. Rasp de bloemkool en de wortel. Snijd de ui fijn en pers de knoflookteentjes

Verhit ¾ van de olijfolie in een hapjespan en bak daarin zachtjes de ui , knoflook en sambal. Voeg de kleine blokjes kipfilet toe en laat dit meebakken tot het gaar is.

Voeg de prei, kool, wortel en koriander toe en laat dit een paar minuten meebakken. Schep het geheel regelmatig om, zodat het niet aanbrand en goed mengt.

Breek intussen de eieren in een kommetje, roer met een vork door, doe er evt. wat peper bij. Doe de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin zachtjes het ei. Snij de omelet later in reepjes.

Meng nu de rijst en bloemkool door de groenten en laat het geheel goed warmen. Schep hier op het laatst de reepjes ei doorheen

Bak in een droge koekenpan de gemarineerde kipfilet gaar. Warm de pindasaus in een pannetje. Rijg de blokjes gebakken kipfilet aan stokjes. Serveer de stokjes en de saus samen met de nasi.

 Tip: de liefhebber kan er nog een scheutje Ketjap door doen

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet (150 g voor de stokjes en 350 g door de rijst)
  • 150 g ongekookte zilvervliesrijst
  • 200 g bloemkool
  • 200 g Chinese kool
  • 250 g pinda satésaus (conimex, 125 g pasta mengen met 125 ml water)
  • 1 prei (ca. 100g)
  • 1 winterpeen (ca 150 g)
  • 1 grote ui (ca 100 g)
  • 2 eetlepels ketjap (30 ml)
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 2 theelepels sambal oelek
  • saté prikkers

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 36,2 g
waarvan suikers 14,2 g
Vet 12,7 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 28,5 g
Vezels 5,1 g
Groente 190 g
Kcal 383
Zout 1,23 g

Ingestuurd door: Carla Geestink, diëtist