Nasi van broccolirijst met champignons

Bereiding

Hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringetjes, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 4 minuten rul.

Voeg de prei, de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Schep het gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak nog 1 minuut Breng op smaak met peper.

Schep de nasi op 2 borden en bestrooi met de uitjes.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 g champignons
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels ketjap manis, natriumarm
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Koolhydraten 20,2 g
waarvan suikers 18,0 g
Vet 28,7 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 21,3 g
Vezels 8,3 g
Groente 350 g
Kcal 439
Zout 0,26 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!