Nasi van broccoli­rijst met champig­nons

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Nasi van broccolirijst met champignons

Ingrediënten

  • 400 gram broccolirijst
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g rundergehakt
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 150 g champignons
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels ketjap manis, natriumarm
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
439 kcal
Koolhydraten
20,2 g
- waarvan suikers
18 g
Vet
28,7 g
- waarvan verzadigd
7,3 g
Eiwit
21,3 g
Vezels
8,3 g
Groente
350 g
Zout
0,26 g

Bereiding

Hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringetjes, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.

Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 4 minuten rul.

Voeg de prei, de paprika en de champignons toe en bak 5 minuten mee.

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Voeg de rijst toe en bak 6 tot 7 minuten al omscheppend.

Schep het gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak nog 1 minuut Breng op smaak met peper.

Schep de nasi op 2 borden en bestrooi met de uitjes.

Andere koolhydraatarme nasi recepten:

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure.

Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes