Noedels met paksoi en eierlinten

Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 knoflookteentjes
- 250 g champignons
- 1 paksoi
- 1 theelepel 5-kruidenpoeder
- 170 g volkoren mie-noedels
- 3 eieren
- 2 eetlepels bakolie
- 1 eetlepel sojasaus
- (chili)peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 546 kcal
- Koolhydraten
- 47 g
- - waarvan suikers
- 6 g
- Vet
- 25 g
- - waarvan verzadigd
- 5 g
- Eiwit
- 25 g
- Vezels
- 13 g
- Groente
- 315 g
- Zout
- 1,7 g
Bereiding
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd heel fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het groene en witte deel van de paksoi gescheiden).
Verhit bakolie in een wok of diepe pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg dan het witte deel van de paksoi toe. Breng de groenten op smaak met sojasaus, 5-kruidenpoeder en (chili)peper. Voeg vlak voor je het vuur uitzet het groene deel van de paksoi toe.
Breng water aan de kook voor de volkoren mie noedels. Kook de noedels 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
Klop de eieren los in een kom. Verhit bakolie in een pan en bak een omelet van de eieren. Snijd vervolgens in lange, dunne linten.
Serveer de volkoren mie-noedels met de groenten en eierlinten.
Tip: Ook erg lekker met cashewnoten.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
