Noedel­soep met spinazie

Bereiding

Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook.

Verhit de olie in een soeppan. Fruit ongeveer 1 minuut de bosui, de knoflook en het sesamzaad.

Voeg de bouillon  toe. Laat dit aan de kook komen en kook de soep ongeveer 3 minuten.

Voeg de noedels toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Was de spinazie en snijd deze in smalle reepjes.

Voeg de spinazie en de taugé toe aan de soep en breng de soep weer aan de kook.

Voeg zodra de soep weer kookt de sojasaus toe en haal de pan van het vuur.

Verdeel de soep over 4 borden of kommen.

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 liter (natriumarme) bouillon
  • 150 g (zwarte) chinese noedels
  • 200 g verse spinazie
  • 75 g taugé
  • 1 eetlepel sojasaus

Koolhydraten 16 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 6 g
Vezels 3 g
Groente 90 g
Kcal 143
Zout 3,2 g