Notencups met kwark en framboos

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Hak de noten fijn, maar niet al te fijn.

Scheid de eiwitten van de dooier, bewaar het eiwit.

Meng de eiwitten met de fijngehakte noten en havermout.

Verdeel het notenmengsel over 12 cupcakevormpjes en duw met een lepel goed tegen de bodem en zijkanten aan.

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, laat vervolgens goed afkoelen.

Vul de afgekoelde notencups met een eetlepel kwark en garneer met een framboos.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 100 g noten, ongezouten
  • 2 eiwitten
  • 100 g havermout
  • 100 ml kwark
  • 12 frambozen

Koolhydraten 6,6 g
waarvan suikers 1,0 g
Vet 6,0 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 4,1 g
Vezels 1,1 g
Groente 0 g
Kcal 99
Zout 0,03 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!