Omelet met spinazie en kaas
Ingrediënten
- 75 g spinazie (diepvries)
- ½ ui
- 2 eieren
- peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 g geraspte kaas 30+
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 331 kcal
- Koolhydraten
- 4,8 g
- - waarvan suikers
- 2,8 g
- Vet
- 24 g
- - waarvan verzadigd
- 7,7 g
- Eiwit
- 22,5 g
- Vezels
- 3 g
- Groente
- 125 g
- Zout
- 0,92 g
Bereiding
Ontdooi de spinazie.
Maak de ui schoon en snijd fijn.
Klop de eieren los en meng de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui kort.
Giet het ei-spinaziemengsel bij de ui en bak 4 minuten met de deksel op de pan.
Strooi de geraspte kaas over de bovenkant wanneer de omelet bijna klaar is en laat smelten.