Omeletrolletjes met wortel

Ingrediënten
- 3 eieren
- olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 20 g zongedroogde tomaten
- 30 g zuivelspread
- 50 g geraspte wortel
- 20 g ijsbergsla
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 51 kcal
- Koolhydraten
- 2 g
- - waarvan suikers
- 1,4 g
- Vet
- 3,3 g
- - waarvan verzadigd
- 1,2 g
- Eiwit
- 3 g
- Vezels
- 0,5 g
- Groente
- 8 g
- Zout
- 0,24 g
Bereiding
Klop de eieren met de kruiden los.
Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak 1 omelet van het beslag. Laat de omelet daarna afkoelen.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn en meng ze met de zuivelspread.
Besmeer de afgekoelde omelet met het zuivelspreadmengsel en beleg met wortel en ijsbergsla.
Rol de omelet zo strak mogelijk op en snijd in stukjes. Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat hij afrolt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
