Ontbijtkoek met noten en gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Kluts het ei met een garde luchtig. Voeg hier de amandelmelk aan toe.

Meng hier vervolgens langzaam de amandelmeel, bakpoeder en kruiden doorheen tot een glad beslag.

Hak de noten grof, houdt er een paar opzij, en meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en garneer met de overgebleven walnoten.

Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Bekijk ook de andere koolhydraatarme recepten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 ml amandelmelk
  • 250 g amandelmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 kleine theelepel pimentpoeder
  • 70 g walnoten

Koolhydraten 2,5 g
waarvan suikers 0,9 g
Vet 12,6 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 4,6 g
Vezels 2,3 g
Groente 0 g
Kcal 139
Zout 0,12 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.