Ontbijttaartje met druiven en walnoot

Ingrediënten
- 100 g magere kwark
- 1 eetlepel havermout
- 1 ei
- 50 g rode druiven
- 10 g walnoten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 253 kcal
- Koolhydraten
- 17 g
- - waarvan suikers
- 11,7 g
- Vet
- 11,9 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 17,4 g
- Vezels
- 1,9 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,29 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Meng de kwark, de havermout en het ei tot een glad beslag en giet in de springvorm.
Was de druiven en hak de walnoten grof.
Verdeel de druiven en walnoten over de bovenkant van het beslag.
Bak 30 minuten in de oven en laat even afkoelen.
Tip: Je kunt makkelijk variëren met het fruit en de noten. Dit recept is ook lekker met bijvoorbeeld ananas en pistache. Gebruik vooral wat je nog in huis hebt!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
