Ontbijt­taar­tje met druiven en wal­noot

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g magere kwark
  • 1 eetlepel havermout
  • 1 ei
  • 50 g rode druiven
  • 10 g walnoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
253 kcal
Koolhydraten
17 g
- waarvan suikers
11,7 g
Vet
11,9 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
17,4 g
Vezels
1,9 g
Groente
0 g
Zout
0,29 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Meng de kwark, de havermout en het ei tot een glad beslag en giet in de springvorm.

Was de druiven en hak de walnoten grof.

Verdeel de druiven en walnoten over de bovenkant van het beslag.

Bak 30 minuten in de oven en laat even afkoelen.

Tip: Je kunt makkelijk variëren met het fruit en de noten. Dit recept is ook lekker met bijvoorbeeld ananas en pistache. Gebruik vooral wat je nog in huis hebt!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes