Ontbijt­taar­tje met druiven en wal­noot

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.

Meng de kwark, de havermout en het ei tot een glad beslag en giet in de springvorm.

Was de druiven en hak de walnoten grof.

Verdeel de druiven en walnoten over de bovenkant van het beslag.

Bak 30 minuten in de oven en laat even afkoelen.

Tip: Je kunt makkelijk variëren met het fruit en de noten. Dit recept is ook lekker met bijvoorbeeld ananas en pistache. Gebruik vooral wat je nog in huis hebt!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 100 g magere kwark
  • 1 eetlepel havermout
  • 1 ei
  • 50 g rode druiven
  • 10 g walnoten

Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 11,7 g
Vet 11,9 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 17,4 g
Vezels 1,9 g
Groenten 0 g
Kcal 253
Zout 0,29 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.