Ontbijtwafels met granaatappel

Bereiding

Meng het volkorenmeel en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de kwark toe en meng tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer en bestrijk met wat zonnebloemolie.

Giet een beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

Snijd de banaan in plakjes. Serveer de wafels met de plakjes banaan, granaatappelpitjes en een snufje kaneel.

Liever een hartig ontbijt, gebruik dan bijvoorbeeld kipfilet en tomaat als topping op de wafel.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 80 g volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 80 g kwark
  • 2 theelepels zonnebloemolie
  • 1 banaan (topping)
  • 30 g granaatappelpitjes (topping)
  • snufje kaneel

Koolhydraten 40,5 g
waarvan suikers 15,3 g
Vet 5,4 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 13,1 g
Vezels 5,9 g
Groente 0 g
Kcal 277
Zout 0,14 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.