Bereiding

Maak de ui schoon en snijd hem klein. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Was de peper, maar houd hem heel. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin. Fruit de ui mee.

Voeg een halve liter water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook. Kook de soep ca. 8 minuten.

Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de peper uit de soep.

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 Spaanse peper of een Madame Jeanette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 gram gemengde groente, Chinese mix of roerbakmix
  • 2 pimentkorrels
  • 100 gram mihoen

Koolhydraten 48 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 24 g
Vezels 5 g
Groente 170 g
Kcal 373
Zout 2,8 g