Bereiding

Maak de groente schoon. Halveer de sugarsnaps. Kook de sugarsnaps 2 minuten in weinig water.

Doe de taugé in een vergiet en schenk de sugarsnaps met het kookwater hier boven uit. Laat de groente uitlekken.

Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.

Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.

Meng de dressing door de groente.

Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Lekker met reepjes geroerbakte kipfilet en naanbrood.

Ingrediënten

  • 150 g sugarsnaps
  • 100 g taugé
  • 100 g worteltjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • mespunt 5 kruidenpoeder
  • 15 g cashewnoten, ongezouten

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 13,5 g
waarvan suikers 6,9 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 4,8 g
Vezels 4,7 g
Groente 195 g
Kcal 160
Zout 0,06 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum