Oosterse rauwkostsalade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 250 g sugarsnaps
  • 125 g taugé
  • 100 g worteltjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ cm verse gember
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kerrie
  • 15 g cashewnoten, ongezouten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
87 kcal
Koolhydraten
7,4 g
- waarvan suikers
2,5 g
Vet
4,3 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
3,1 g
Vezels
3,1 g
Groente
130 g
Zout
0,03 g

Bereiding

Maak de groente schoon. Kook de sugarsnaps 2 minuten in weinig water.

Doe de taugé in een vergiet en schenk de sugarsnaps met het kookwater hier boven uit. Laat de groente uitlekken.

Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.

Schil en rasp de gemberwortel.

Maak een dressing van het citroensap, geraspte gember, 1 eetlepel water, de sesamolie, komijn, nootmuskaat en kerrie.

Meng de dressing door de groente.

Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes