Oosterse roerbak met biefreepjes

Bereiding

Blancheer de sprouty kiemen door kokendheet water erover te gieten of ze een halve minuut te koken in een pan. Spoel daarna af met koud water zodat het gaarproces stopt en laat drogen.

Pel de ui en snijd in partjes. Schil de wortels en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).

Verwarm bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de biefstukreepjes een minuut op een hoog vuur. Schenk de tamarisaus erover en schep de biefstukreepjes vervolgens uit de pan.

Roerbak nu de ui, wortels en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur in dezelfde pan. Voeg daarna het paksoigroen toe en roerbak mee totdat het blad slinkt. Hak de pinda's grof.

Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Doe de biefstukreepjes en sprouty kiemen in de pan en roerbak nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Garneer het gerecht met de pinda's.

Tip: Heb je nog restjes groenten in huis? Snijd klein en roerbak lekker mee. Ook erg lekker met verse koriander.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g sprouty kiemen
  • 2 uien
  • 250 g wortels
  • 1 paksoi
  • 200 g biefstukreepjes
  • 30 g pinda's
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 eetlepels tamarisaus
  • zout en (chili)peper naar smaak

Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 14 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 31 g
Vezels 8 g
Groente 440 g
Kcal 512
Zout 1,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!