Ovenomelet met prei en geitenkaas

Ingrediënten
- 1 prei (+/- 100 g)
- ½ rode paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- 4 eieren
- 25 ml halfvolle melk
- peper naar smaak
- 25 g geitenkaas
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 235 kcal
- Koolhydraten
- 4,3 g
- - waarvan suikers
- 2,7 g
- Vet
- 16,9 g
- - waarvan verzadigd
- 5,4 g
- Eiwit
- 15,5 g
- Vezels
- 2 g
- Groente
- 74 g
- Zout
- 0,53 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de prei en de paprika. Verwijder de uiteinden van de prei en snijd in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenten 2 á 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Provençaalse kruiden toe.
Klop de eieren los samen met de melk. Kruid met peper.
Bestrijk een kleine ovenschaal met olijfolie. Verdeel de groenten over de ovenschaal en verkruimel de geitenkaas erboven.
Giet de eieren erbij en bak 20 minuten in de oven.
Laat kort afkoelen en snijd vervolgens in porties.
Tip: Makkelijk om voor meerdere dagen tegelijk te maken.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
