Ovenschotel met pastinaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Breng water aan de kook. Schil de pastinaak en wortels en snijd in stukken. Kook in 10-15 minuten beetgaar, giet daarna het water af en zet opzij.

Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de venkel en snijd in reepjes. Bewaar het groene loof van de venkel en snijd fijn.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Trek de gerookte makreel uit elkaar met twee vorken.

Vet een ovenschaal in en schep de pastinaak, wortels en venkel in de schaal. Verdeel de makreel erover en hussel door elkaar.

Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak de schotel ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste minuten de oven grillstand aan.

Garneer het gerecht met het venkelgroen.

Tip: Lekker om de ovenschotel te garneren met bosui of verse peterselie.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 300 g biologische pastinaak
  • 300 g biologische wortels
  • 1 biologische ui
  • 1 biologische venkel
  • 200 g biologische gerookte makreel
  • 30 g biologische geraspte kaas
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 1 g
Vet 42 g
waarvan verzadigd 12 g
Eiwitten 26 g
Vezels 15 g
Groente 450 g
Kcal 634
Zout 1 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor de Diabetes maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.