Ovenschotel met pompoen en vegetarische balletjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kook de krieltjes in een klein pannetje zo’n 5 minuten voor.

Boen de pompoen schoon en halveer hem. Verwijder de pitten en snijd vervolgens de pompoen in parten van ongeveer 1 cm.

Snijd de rode ui in grove stukken.

Doe de pompoen en rode ui in een grote kom met de olijfolie en alle kruiden. Hussel goed door elkaar en verspreid de groenten over de bakplaat.

Giet de krieltjes af en verspreid deze ook over de bakplaat.

Leg de takjes rozemarijn op de aardappelen en groenten en bak het geheel zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker met een frisse groene salade!

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 500 g krieltjes
  • 250 g vegetarische balletjes
  • 1 rode ui
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel cayennepeper
  • peper

Koolhydraten 31,8 g
waarvan suikers 5,4 g
Vet 19,2 g
waarvan verzadigd 3,0 g
Eiwit 15,4 g
Vezels 7,1 g
Groente 150 g
Kcal 376
Zout 1 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!