Padden­stoelen­taart

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Foto van paddenstoelentaart

Ingrediënten

  • 100 g cantharellen
  • 150 g oesterzwammen
  • 100 g kastanje champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 7 g tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g geraspte kaas
  • 50 g crème fraîche
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
398 kcal
Koolhydraten
6,1 g
- waarvan suikers
1,7 g
Vet
32,3 g
- waarvan verzadigd
10,5 g
Eiwit
19,9 g
Vezels
4,5 g
Groente
87,5 g
Zout
0,66 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 Snijd de paddenstoelen en de knoflook fijn.

 Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de paddenstoelen 5 minuten.

 Meng het amandelmeel met de eieren, crème fraîche, teentje knoflook, de tijm (alleen de blaadjes) en wat peper met een garde.

 Giet het mengsel in een flexibele taartvorm. Let op: geen springvorm.

 Verdeel de paddenstoelen over het mengsel.

 Strooi de kaas er overheen en vervolgens nog een beetje peper.

 Plaats de taart 25 minuten in de oven en bak totdat hij lichtbruin is.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes