Paella van bloemkoolrijst met garnalen

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de paprika en snijd in blokjes. Snijd de citroen in partjes.

Verhit de olijfolie in een hapjes pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de garnalen, tuinerwten, knoflook, paprika, tomatenpuree en de kruiden toe en bak kort mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 á 3 minuten zonder deksel op de pan. Schep regelmatig om.

Breng op smaak met peper.

Serveer de paella met een partje citroen.

Tip: Lekker met een groene salade ernaast!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • ¼ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 225 g cocktail garnalen (diepvries)
  • 150 g tuinerwten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 200 ml groentebouillon minder zout
  • 400 g bloemkoolrijst
  • peper naar smaak

Koolhydraten 28,4 g
Vet 8,3 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 32,5 g
Vezels 11,1 g
Groente 365 g
Kcal 343
Zout 2,02 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!