Pannenkoekjes van banaan en havermout
Ingrediënten
- 1 rijpe banaan
- 75 g havermout
- 100 ml halfvolle melk
- 2 theelepels koek- & speculaas kruiden of kaneel
- 1 ei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 306 kcal
- Koolhydraten
- 39,3 g
- - waarvan suikers
- 13,3 g
- Vet
- 10,9 g
- - waarvan verzadigd
- 2,4 g
- Eiwit
- 10,4 g
- Vezels
- 4,5 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,15 g
Bereiding
Doe de banaan, havermout, melk, koek- en speculaaskruiden en het ei in een blender. Blend tot een glad beslag. Je kunt dit ook doen met een staafmixer.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan.
Bak kleine pannenkoeken van het beslag. Keer ze halverwege om.
Tip: De pannenkoekjes zijn ideaal om in te vriezen. Maak in één keer een grotere hoeveelheid en vries per portie in.
Je kunt wat vers fruit en noten toevoegen als topping
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.