Pannenkoekjes van banaan en havermout

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Pannenkoekjes van banaan en havermout

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 75 g havermout
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels koek- & speculaas kruiden of kaneel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
306 kcal
Koolhydraten
39,3 g
- waarvan suikers
13,3 g
Vet
10,9 g
- waarvan verzadigd
2,4 g
Eiwit
10,4 g
Vezels
4,5 g
Groente
0 g
Zout
0,15 g

Bereiding

Doe de banaan, havermout, melk, koek- en speculaaskruiden en het ei in een blender. Blend tot een glad beslag. Je kunt dit ook doen met een staafmixer.

Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan.  

Bak kleine pannenkoeken van het beslag. Keer ze halverwege om.

Tip: De pannenkoekjes zijn ideaal om in te vriezen. Maak in één keer een grotere hoeveelheid en vries per portie in.  

Je kunt wat vers fruit en noten toevoegen als topping 

Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?

Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.

Meld je aan
Gezond en goedkoop eten - 16 goedkope recepten