Pannenkoekjes van boekweitmeel

Ingrediënten
- 200 g boekweitmeel
- 300 ml plantaardige melk (boekweitdrink)
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- olijfolie
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel kurkuma
- 1 ei
- 3 gewelde abrikozen, in kleine stukjes
- 1 citroen, rasp en sap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 250 kcal
- Koolhydraten
- 45,6 g
- - waarvan suikers
- 5,8 g
- Vet
- 4,5 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 5,2 g
- Vezels
- 3,3 g
- Zout
- 0,3 g
Bereiding
Meng in een ruime kom het meel, het ei, de melk, een volle theel kurkuma, een halve eetlepel olie en het zout tot een stevig doch vloeibaar beslag. Leng eventueel aan met water.
Bak in een hete koekenpan met olie van het beslag dunne goudbruine flensjes om te vullen en op te rollen. Of maak dikke mini-pancakes met een doorsnee van ca. 8 cm.
Draai de pannenkoeken om als de bovenkant droog is en vol zit met bubbeltjes en bak de andere kant totdat de boven- en onderkant knapperig voelen en er bruin uitzien. Gebruik niet te veel olie bij het bakken. Zorg ervoor dat de pan telkens net iets vettig is.
Beleg met: puree van geweekte abrikozen met citroenrasp en -sap
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
