Pannen­koekjes van boekweit­meel

Bereiding

Meng in een ruime kom het meel, het ei, de melk, een volle theel kurkuma, een halve eetlepel olie en het zout tot een stevig doch vloeibaar beslag. Leng eventueel aan met water.

Bak in een hete koekenpan met olie van het beslag dunne goudbruine flensjes om te vullen en op te rollen. Of maak dikke mini-pancakes met een doorsnee van ca. 8 cm.

Draai de pannenkoeken om als de bovenkant droog is en vol zit met bubbeltjes en bak de andere kant totdat de boven- en onderkant knapperig voelen en er bruin uitzien. Gebruik niet te veel olie bij het bakken. Zorg ervoor dat de pan telkens net iets vettig is.

Beleg met: puree van geweekte abrikozen met citroenrasp en -sap

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 200 g boekweitmeel
  • 300 ml plantaardige melk (boekweitdrink Lima)*
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 ei
  • 3 gewelde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1 citroen, rasp en sap
  • * = alleen verkrijgbaar bij Ekoplaza

Koolhydraten 45,6 g
waarvan suikers 5,8 g
Vet 4,5 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 5,2 g
Vezels 3,3 g
Kcal 250
Zout 0,3 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!