Passievru­cht panna cotta

Bereiding

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.

Verwarm de melk (niet aan de kook).

Knijp de blaadjes gelatine uit.

Zet het vuur uit en voeg de gelatine en het vanillearoma toe aan de melk. Roer goed zodat de gelatine gelijkmatig is opgelost.

Schenk in glaasjes of bakjes en laat in de koelkast opstijven.

Schil de kiwi, halveer in de lengte en snijd in plakjes. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht.

Verdeel de passievrucht over de panna cotta en serveer met de kiwi.

Tip: Gebruik je liever geen gelatine? Je kunt ook vegatine gebruiken of agar agar. Lees de verpakking voor het toepassen van de juiste hoeveelheid.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml halfvolle melk
  • 3 theelepels vanille aroma
  • 1 kiwi
  • 4 passievruchten

Koolhydraten 7,6 g
waarvan suikers 7,5 g
Vet 1,6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 5,7 g
Vezels 0,9 g
Groenten 0 g
Kcal 74
Zout 0,12 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.