Pasta Bolognese met spaghettimix
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 g wortel
- 100 g bleekselderij
- 1 courgette of 300 gram courgetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 175 g rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- peper naar smaak
- 100 g volkoren spaghetti
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 565 kcal
- Koolhydraten
- 56,2 g
- - waarvan suikers
- 18,5 g
- Vet
- 21,7 g
- - waarvan verzadigd
- 7,4 g
- Eiwit
- 29,9 g
- Vezels
- 13,3 g
- Groente
- 501 g
- Zout
- 0,44 g
Bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze fijn.
Was de wortel, schil indien nodig en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij, verwijder de uiteinden en snijd ook in kleine blokjes. Was de courgette en snijd met behulp van een spiraalsnijder tot dunne linten.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui.
Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de knoflook, wortel en de bleekselderij toe. Bak enkele minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en peper toe. Laat de saus 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg eventueel een beetje pastawater toe aan de saus.
Kook ondertussen de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de courgette spaghetti toe. Giet vervolgens af.
Verdeel de spaghetti mix over de borden en verdeel de bolognesesaus hierover.
Tip: Je kunt de bolognesesaus ook voor meerdere porties maken en een deel invriezen.
De Nationale Suiker Challenge gemist?
Wil je ook 7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers? Je kunt ook later meedoen. Dat scheelt gemiddeld 86 suikerklontjes per week! Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken.