Pasta peperonata

Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 1 theelepel chilivlokken
- 70 g tomatenpuree
- 200 ml cherrytomaten in tomatensaus
- 170 g volkoren penne
- 1 eetlepel bakolie
- 2 eetlepels (balsamico)azijn
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 628 kcal
- Koolhydraten
- 77 g
- - waarvan suikers
- 17 g
- Vet
- 25 g
- - waarvan verzadigd
- 3 g
- Eiwit
- 16 g
- Vezels
- 13 g
- Groente
- 185 g
- Zout
- 0,1 g
Bereiding
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Was de paprikahelften en snijd in lange repen van 1-2 cm breed. Halveer de repen. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook.
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui, paprika's en chilivlokken circa 5 minuten.
Bak ook de tomatenpuree 2 minuten mee en temper het vuur.
Voeg de cherrytomaten in tomatensaus toe en pers de knoflook erboven uit. Blus af met een scheutje water en de (balsamico)azijn.
Laat de peperonata met de deksel op de pan 15 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog wordt.
Proef en breng op smaak met peper en olijfolie extra vierge.
Breng intussen water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten ‘al dente’. Giet daarna het water af.
Serveer de pasta met een flinke schep peperonata ernaast.
Tip: Ook heel lekker met verse basilicum.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
