Pasta peperonata

Bereiding

Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Was de paprikahelften en snijd in lange repen van 1-2 cm breed. Halveer de repen. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui, paprika's en chilivlokken circa 5 minuten.

Bak ook de tomatenpuree 2 minuten mee en temper het vuur.

Voeg de cherrytomaten in tomatensaus toe en pers de knoflook erboven uit. Blus af met een scheutje water en de (balsamico)azijn.

Laat de peperonata met de deksel op de pan 15 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog wordt.

Proef en breng op smaak met peper, zout en olijfolie extra vierge.

Breng intussen water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten ‘al dente’. Giet daarna het water af.

Serveer de pasta met een flinke schep peperonata ernaast.

Tip: Ook heel lekker met verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische gele paprika
  • 1 biologische rode paprika
  • 2 biologische uien 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 1 theelepel biologische chilivlokken
  • 70 g biologische tomatenpuree
  • 200 ml biologische cherrytomaten in tomatensaus
  • 170 g biologische volkoren penne
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 eetlepels (balsamico)azijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 77 g
waarvan suikers 17 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 16 g
Vezels 13 g
Groente 185 g
Kcal 628
Zout 0,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!