Pastasalade met spinazie

Ingrediënten
- 100 g volkoren pasta (naar keuze)
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 200 g cherrytomaten
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 100 g babyspinazie
- 85 g rucola
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 447 kcal
- Koolhydraten
- 43,7 g
- - waarvan suikers
- 13 g
- Vet
- 22,4 g
- - waarvan verzadigd
- 3,1 g
- Eiwit
- 13,6 g
- Vezels
- 9,1 g
- Groente
- 345 g
- Zout
- 0,05 g
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta na het afgieten af met koud water.
Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 minuten.
Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, courgette, paprika, cherrytomaatjes en schep de spinazie en rucola erdoor.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
