Pasta­salade met spinazie

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Pastasalade met spinazie

Ingrediënten

  • 100 g volkoren pasta (naar keuze)
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 200 g cherrytomaten
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 g babyspinazie
  • 85 g rucola

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
447 kcal
Koolhydraten
43,7 g
- waarvan suikers
13 g
Vet
22,4 g
- waarvan verzadigd
3,1 g
Eiwit
13,6 g
Vezels
9,1 g
Groente
345 g
Zout
0,05 g

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta na het afgieten af met koud water.

Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 minuten.

Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, courgette, paprika, cherrytomaatjes en schep de spinazie en rucola erdoor.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes