Pastasalade met spinazie

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta na het afgieten af met koud water.

Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 minuten.

Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn, courgette, paprika, cherrytomaatjes en schep de spinazie en rucola erdoor.

Ingrediënten

  • 100 g volkoren pasta (naar keuze)
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 200 g cherrytomaten
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 g babyspinazie
  • 85 g rucola

Koolhydraten 43,7 g
waarvan suikers 13 g
Vet 22,4 g
waarvan verzadigd 3,1 g
Eiwit 13,6 g
Vezels 9,1 g
Groente 345 g
Kcal 447
Zout 0,05 g