Pastasalade met tonijn

Bereiding

Kook 200 g volkoren ongekookte penne zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snijd 2 paprika’s en 3 tomaten in blokjes. Pers een ½ citroen uit.

Meng dit met de kruidenroomkaas, de magere yoghurt, de azijn,
het blikje tonijn op water (met het vocht), de gehakte peterselie en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper.

Meng de blokjes paprika en tomaat met 1 blikje maïs, het tonijn-roomkaasmengsel en de penne.

Laat dit ca. 30 minuten intrekken en serveer.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne, ongekookt
  • 1 gele paprika    
  • 1 groene paprika    
  • 3 tomaten    
  • 1 halve citroen    
  • 200 g kruidenroomkaas, light
  • 100 g magere yoghurt
  • 2 eetlepels azijn
  • 120 g tonijn op waterbasis, uit blik, uitgelekt    
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt    
  • paprikapoeder    
  • peper     
  • 285 g maïs, uit blik (uitlekgewicht)    

Koolhydraten 47,2 g
waarvan suikers 11,3 g
Vet 7,1 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 24,8 g
Vezels 8,3 g
Groenten 180 g
Kcal 368
Zout 1,3 g