Pastasaus van gegrilde paprika

Ingrediënten
- 2 potten gegrilde rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 200 ml (plantaardige) kookroom
- handje verse basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 130 kcal
- Koolhydraten
- 7 g
- - waarvan suikers
- 5,2 g
- Vet
- 10,6 g
- - waarvan verzadigd
- 6,8 g
- Eiwit
- 2,2 g
- Vezels
- 0,6 g
- Groente
- 90 g
- Zout
- 0,49 g
Bereiding
Laat de gegrilde rode paprika goed uitlekken. Hak ondertussen de knoflook en ui grof.
Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Mix de paprika, ui en knoflook met de staafmixer tot een glad geheel.
Doe dit mengsel nog even terug in de pan en voeg hier de kookroom aan toe. Breng het geheel terug aan de kook en laat het nog zo’n 10 minuutjes pruttelen.
Serveer met een handje verse basilicum.
Let op: Niet alle gegrilde paprika’s in pot zijn zonder toegevoegde suikers. Kies bij de gegrilde rode paprika voor een variant zonder toegevoegde suikers.
Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
