Pastasaus van gegrilde paprika

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 potten gegrilde rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 ml (plantaardige) kookroom
  • handje verse basilicum

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
130 kcal
Koolhydraten
7 g
- waarvan suikers
5,2 g
Vet
10,6 g
- waarvan verzadigd
6,8 g
Eiwit
2,2 g
Vezels
0,6 g
Groente
90 g
Zout
0,49 g

Bereiding

Laat de gegrilde rode paprika goed uitlekken. Hak ondertussen de knoflook en ui grof.

Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

Mix de paprika, ui en knoflook met de staafmixer tot een glad geheel.

Doe dit mengsel nog even terug in de pan en voeg hier de kookroom aan toe. Breng het geheel terug aan de kook en laat het nog zo’n 10 minuutjes pruttelen.

Serveer met een handje verse basilicum.

Let op: Niet alle gegrilde paprika’s in pot zijn zonder toegevoegde suikers. Kies bij de gegrilde rode paprika voor een variant zonder toegevoegde suikers.

Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes