Pastinaaktagliatelle

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was en halveer de tomaatjes. Leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat en bestrooi royaal met tijm. Rooster de tomaatjes tot ze rimpelig worden (circa 20 minuten).

Breng een pan met water aan de kook. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef onder de kraan.

Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de prei 5 minuten mee. Roer dan de tonijn en de crème fraîche erdoor, dek de pan af en verwarm 5 minuten op een laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.

Schil en schaaf de pastinaak in lange, dunne linten (tagliatelle). Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, dunschiller of een scherp mes. Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak hierin de pastinaaklinten 2 tot 3 minuten op een hoog vuur.

Serveer de pastinaaktagliatelle met een schep tonijnroomsaus en verdeel de gekleurde tomaatjes erover.

Tip: Ook erg lekker met spinazie of basilicum.

Niet nadenken over je avondeten?

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 250 g wild wonder tomaatjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 prei
  • 160 g tonijn
  • 75 ml crème fraîche
  • 400 g pastinaak
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper

Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 17 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwit 24 g
Vezels 14 g
Groente 380 g
Kcal 510
Zout 0,6 g

Niet nadenken over je avondeten?

Bestel een maaltijdbox van Ekomenu, nu met 25% korting! Klik op de onderstaande groene knop om de korting te activeren. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.