Penne met venkel­gehakt­balletjes

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de courgette en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken.

Verwarm de bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten mee.

Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.

Rol intussen kleine gehaktballetjes van het venkelgehakt en voeg ze toe aan de pan bij de groenten. Bak de gehaktballetjes al omscheppend gaar.

Voeg de tomatenstukjes, spinazie en een scheutje kookvocht toe. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de volkoren penne met de venkelgehaktballetjes in courgette tomatensaus.

Tip: Erg lekker met een frisse salade ernaast.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 biologische rode uien
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 1 biologische courgette 
  • 50 g biologische babyspinazie 
  • 170 g biologische volkoren penne 
  • 200 g biologische venkelgehakt 
  • 200 g biologische tomatenstukjes
  • 1 eetlepel bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 75,0 g
waarvan suikers 18,3 g
Vet 25,0 g
waarvan verzadigd 7,1 g
Eiwit 36,9 g
Vezels 10,7 g
Groente 375 g
Kcal 693
Zout 0,36 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.