Penne met venkelgehaktballetjes

Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 knoflookteentjes
- 1 courgette
- 50 g babyspinazie
- 170 g volkoren penne
- 200 g venkelgehakt
- 200 g tomatenstukjes
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 693 kcal
- Koolhydraten
- 75 g
- - waarvan suikers
- 18,3 g
- Vet
- 25 g
- - waarvan verzadigd
- 7,1 g
- Eiwit
- 36,9 g
- Vezels
- 10,7 g
- Groente
- 375 g
- Zout
- 0,36 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de courgette en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
Verwarm de bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten mee.
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Rol intussen kleine gehaktballetjes van het venkelgehakt en voeg ze toe aan de pan bij de groenten. Bak de gehaktballetjes al omscheppend gaar.
Voeg de tomatenstukjes, spinazie en een scheutje kookvocht toe. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng de saus op smaak met peper.
Serveer de volkoren penne met de venkelgehaktballetjes in courgette tomatensaus.
Tip: Erg lekker met een frisse salade ernaast.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
