Pinda kokossoep
  • Vegetarisch
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal personen: 2

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflooktenen.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.

Schil de wortels en snijd klein. Doe ze in de pan en bak 2 minuten mee.

Voeg water en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 15 minuten koken. Voeg dan de pindakaas toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Breng water aan de kook. Was de taugé in een zeef onder de kraan en schenk het kokende water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

Serveer de soep met de geblancheerde taugé en eventueel een beetje sambal naar smaak.

Tip: Je kunt ook wat gekookte wortelblokjes apart houden en na het pureren toevoegen zodat de soep meer bite heeft. Deze soep is ook erg lekker met bosui en een sneetje volkoren brood.

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 1 biologische rode ui 
  • 2 biologische knoflooktenen 
  • 500 g biologische wortel 
  • 100 ml biologische kokosmelk 
  • 6 eetlepel biologische pindakaas 
  • 65 g biologische taugé
  • 1 eetlepel bakolie
  • 800 ml water
  • zout en peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 15 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 13 g
Eiwit 17 g
Vezels 13 g
Groente 310 g
Kcal 522
Zout 1 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Gezond en lekker eten met diabetes?

Kies eens voor het Diabetes menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.