Pinda kokossoep

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflooktenen.

Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.

Schil de wortels en snijd klein. Doe ze in de pan en bak 2 minuten mee.

Voeg water en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 15 minuten koken. Voeg dan de pindakaas toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Breng water aan de kook. Was de taugé in een zeef onder de kraan en schenk het kokende water erover. Spoel direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.

Serveer de soep met de geblancheerde taugé en eventueel een beetje sambal naar smaak.

Tip: Je kunt ook wat gekookte wortelblokjes apart houden en na het pureren toevoegen zodat de soep meer bite heeft. Deze soep is ook erg lekker met bosui en een sneetje volkoren brood.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 rode ui 
  • 2 knoflooktenen 
  • 500 g wortel 
  • 100 ml kokosmelk 
  • 6 eetlepel pindakaas 
  • 65 g taugé
  • 1 eetlepel bakolie
  • 800 ml water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 25 g
waarvan suikers 15 g
Vet 38 g
waarvan verzadigd 13 g
Eiwit 17 g
Vezels 13 g
Groente 310 g
Kcal 522
Zout 1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.