Pindakaasbrood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Mix met een mixer de eieren met de pindakaas goed door elkaar.

Voeg ook de bakpoeder, karnemelk, koek- en speculaaskruiden en de hüttenkäse toe en mix tot een glad beslag.

Vet een bakblik in en verdeel het beslag hierover.

Bak het pindakaasbrood in 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer of het brood aan de binnenkant gaar is door er een satéprikker in te steken. Als hij er schoon uit komt dan is het brood klaar.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 350 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
  • 16 g bakpoeder
  • 100 ml karnemelk
  • ½ eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 200 g hüttenkäse

Koolhydraten 4,2 g
waarvan suikers 1,3 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 8,8 g
Vezels 1,7 g
Groente 0 g
Kcal 167
Zout 0,27 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!