Pindakaasbrood

Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- 350 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
- 16 g bakpoeder
- 100 ml karnemelk
- ½ eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 200 g hüttenkäse
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 167 kcal
- Koolhydraten
- 4,2 g
- - waarvan suikers
- 1,3 g
- Vet
- 12,3 g
- - waarvan verzadigd
- 2,3 g
- Eiwit
- 8,8 g
- Vezels
- 1,7 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,27 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix met een mixer de eieren met de pindakaas goed door elkaar.
Voeg ook de bakpoeder, karnemelk, koek- en speculaaskruiden en de hüttenkäse toe en mix tot een glad beslag.
Vet een bakblik in en verdeel het beslag hierover.
Bak het pindakaasbrood in 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer of het brood aan de binnenkant gaar is door er een satéprikker in te steken. Als hij er schoon uit komt dan is het brood klaar.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
