Pindasoep met kokos


-
Hoofdgerecht, Vegetarisch, Koolhydraatarm
-
Bereidingstijd: 25 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Schil de wortels en snijd klein. Voeg toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
Voeg het water en de kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Temper het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de pindakaas en sambal toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng verder op smaak met zout, peper en/of sambal.
Was de bosui, snijd in dunne ringetjes en roerbak enkele minuten. Breng water aan de kook voor de taugé.
Was de taugé in een zeef onder de kraan en schenk het kokende water erover. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
Heb je een glutenallergie? Spoel dan de pinda's eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Serveer de soep met de bosui, taugé en pinda's.
Tip: Je kunt ook wat gekookte wortelblokjes apart houden en na het pureren toevoegen zodat de soep meer bite heeft.