Pittige currypasta

Bereiding

Snijd de steeltjes van de Spaanse peper en pel de knoflooktenen. Snijd beide in stukken en stop in de keukenmachine. Schil de gember.

Voeg de rest van de ingrediënten toe.

Mix tot een fijne puree. Schep, indien nodig, de currypasta tussendoor even om in de keukenmachine om alles goed te vermalen.

Tip: Deze currypasta kun je goed gebruiken voor bijvoorbeeld de Vega curry met bloemkoolrijst.

Ingrediënten

  • 4 spaanse pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 40 g verse gember
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 140 g tomatenpurree
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 2 theelepels komijn (djinten)

Koolhydraten 3,8 g
waarvan suikers 2,1 g
Vet 4,9 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 1,1 g
Vezels 1,3 g
Groente 0 g
Kcal 67
Zout 0,44 g